OFIARY SUKCESU

Regulamin - dyskusja
TBaki
Rookie

Re: OFIARY SUKCESU

Post autor: TBaki »

Nawiązując do jednopłatów można tez rozegrać rundę z samymi jednoplatami bez majstrowania w regulaminie.
po prostu zbieramu wszystkie jednoplaty razem i maja swoje 7 min.
Wodzu
Ace Pilot

Post autor: Wodzu »

TBaki pisze: wt lut 22, 2022 8:24 pm Nawiązując do jednopłatów można tez rozegrać rundę z samymi jednoplatami bez majstrowania w regulaminie.
A skąd Ty ich tyle weżmiesz...? 😜😂
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
Awatar użytkownika
GRZECHU
Rookie
Kontakt:

Post autor: GRZECHU »

Prościej by było, kto ma jednopłata niech powalczy z wielopłatem i się przekona czy szanse są równe. Tak w ramach treningu. 🤔
I niech nam opowie 😁
TBaki
Rookie

Post autor: TBaki »

Wodzu pisze: wt lut 22, 2022 11:38 pm
TBaki pisze: wt lut 22, 2022 8:24 pm Nawiązując do jednopłatów można tez rozegrać rundę z samymi jednoplatami bez majstrowania w regulaminie.
A skąd Ty ich tyle weżmiesz...? 😜😂
To juz liczę na tych zwolenników jednego płata. :-) niech sie organizują :-)
Autsajder1983
Rookie

Post autor: Autsajder1983 »

Witajcie.
Moje zdanie na temat jednopłatów jest dosyć stanowcze i myślę, że innym znane. ( to ja oprotestowałem model jednopłata na zawodach)

Kilka lat temu lataliśmy modelami o rozpiętości 80 cm, modele były szybkie kraksy widowiskowe....
Postanowiliśmy powiększyć rozpiętość do 100cm z zachowaniem pojemności pakietu aby modele latały WOLNIEJ.

Dopuszczenie do walk jednopłatów spowoduje powolną śmierć dwupłatów.
Walki WWI będą przypominały WWII, modele będą szybkie i zwrotne. Od WWII będzie je jedynie odróżniało podwozie :)
Dwupłat w walce nie ma najmniejszych szans z jednopłatem.

Kombinowanie z napędami czy bateriami się nie sprawdzi.
Wyobrażam sobie jednopłata z baterią 800mah ze sporą liczbą cięć lądującego po 3 minutach. (co nie dolata nadrobi cięciami :))
Piotrb
Rookie

Post autor: Piotrb »

Autsajder1983 pisze: śr lut 23, 2022 4:23 pm Witajcie.
Moje zdanie na temat jednopłatów jest dosyć stanowcze i myślę, że innym znane. ( to ja oprotestowałem model jednopłata na zawodach)

Kilka lat temu lataliśmy modelami o rozpiętości 80 cm, modele były szybkie kraksy widowiskowe....
Postanowiliśmy powiększyć rozpiętość do 100cm z zachowaniem pojemności pakietu aby modele latały WOLNIEJ.

Dopuszczenie do walk jednopłatów spowoduje powolną śmierć dwupłatów.
Walki WWI będą przypominały WWII, modele będą szybkie i zwrotne. Od WWII będzie je jedynie odróżniało podwozie :)
Dwupłat w walce nie ma najmniejszych szans z jednopłatem.

Wyobrażam sobie jednopłata z baterią 800mah ze sporą liczbą cięć lądującego po 3 minutach. (co nie dolata nadrobi cięciami :))
Witam
Prowokacja zadziałała:)
Może być tak jak piszesz. Aby tego uniknąć trzeba by było wprowadzić 0 punków za niedolatanie do końca rundy. A więc dochodzi kolejny zapis.
Skoro jest taka propozycja to niech zdecyduje większość czy chcemy w tym regulaminie dopuścić jednopłaty w WWI i na jakich zasadach.
Ja osobiście lobbuje zwiększenie wagi w samolotach wielosilnikowych Dzięki temu pewnie pojawią się "kolosy" które nie będą szybko latać. Znając Grzesia to pewnie zbuduje jakiegoś 11płata, o którym wspominał Mirek:)

Panowie czy są jeszcze jakieś propozycje bo trzeba to powoli posumować
Awatar użytkownika
GRZECHU
Rookie
Kontakt:

[/quote]

Aby tego uniknąć trzeba by było wprowadzić 0 punków za niedolatanie do końca rundy.
[/quote]

No to rozumiem! Ten zapis wprowadzi nas na najwyższy poziom! Jak się nie podniesiesz po kraksie, ZERO pkt :D :D :D
To tak jak w prawdziwym zyciu, umarłeś :lol: :lol:
Nie wspomnę o pechowcach co się potkną na 10 sekund przed gwizdkiem :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
GRZECHU
Rookie
Kontakt:

Autsajder1983 pisze: śr lut 23, 2022 4:23 pm

To dlaczego do dwupłata nie montujemy potężnych silników i tniemy się przez 3min? :D
Przecież ograniczeń nie ma! :D
Awatar użytkownika
GRZECHU
Rookie
Kontakt:

Poza tym, na zawodach niewielu zawodników nie dolatuje. Z tego wniosek że montowanie nad wymiarowych napędów nie jest szczególnie praktykowane. O powody pytać nie będę :D
Nie myślcie że upieram się na jednopłaty, tylko argumenty jakby nietrafione....
Piotrb
Rookie

Post autor: Piotrb »

GRZECHU pisze: śr lut 23, 2022 7:48 pm
Aby tego uniknąć trzeba by było wprowadzić 0 punków za niedolatanie do końca rundy.
[/quote]

No to rozumiem! Ten zapis wprowadzi nas na najwyższy poziom! Jak się nie podniesiesz po kraksie, ZERO pkt :D :D :D
To tak jak w prawdziwym zyciu, umarłeś :lol: :lol:
Nie wspomnę o pechowcach co się potkną na 10 sekund przed gwizdkiem :lol: :lol: :lol:
[/quote]

Witam
I tak można w kółko. Co by ktoś nie napisał to zawsze można znaleźć jakieś argumenty, żeby to obalić. Czyli kolejne zapisy w regulaminie, których już nie będę wymyślał bo kolejna osoba to obśmieje:)

Poniżej zebrałem propozycje do zmian w regulaminie. Nie wiem jak odnieść się do kilku propozycji z początku dyskusji więc ich nie wpisałem. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś swoje propozycje niech dopisze je do propozycji poniżej.

WWI
1. Modele wielosilnikowe – zwiększenie masy do 900g
2. Modele jednopłatowe oraz półtorapłatowe – pakiet 700mAh
3. Doprecyzować definicje modelu wielopłatowego
Propozycja 1 - drugi płat minimum 60 cm rozpiętości
Propozycja 2 - Różnica powierzchni miedzy dolnym a górnym płatem nie może być większa niż 40%
Pozostałe
4. Zwiększenie liczby punków za lądowanie w strefie po czasie do z 10 do 50 punktów
5. Puchar Polski tj. statuetka – nie przejściowa

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ