OFIARY SUKCESU
Re: OFIARY SUKCESU
Nawiązując do jednopłatów można tez rozegrać rundę z samymi jednoplatami bez majstrowania w regulaminie.
po prostu zbieramu wszystkie jednoplaty razem i maja swoje 7 min.
po prostu zbieramu wszystkie jednoplaty razem i maja swoje 7 min.
- GRZECHU
- Rookie
- Kontakt:
Prościej by było, kto ma jednopłata niech powalczy z wielopłatem i się przekona czy szanse są równe. Tak w ramach treningu.
I niech nam opowie
I niech nam opowie
To juz liczę na tych zwolenników jednego płata. niech sie organizują
-
- Rookie
Witajcie.
Moje zdanie na temat jednopłatów jest dosyć stanowcze i myślę, że innym znane. ( to ja oprotestowałem model jednopłata na zawodach)
Kilka lat temu lataliśmy modelami o rozpiętości 80 cm, modele były szybkie kraksy widowiskowe....
Postanowiliśmy powiększyć rozpiętość do 100cm z zachowaniem pojemności pakietu aby modele latały WOLNIEJ.
Dopuszczenie do walk jednopłatów spowoduje powolną śmierć dwupłatów.
Walki WWI będą przypominały WWII, modele będą szybkie i zwrotne. Od WWII będzie je jedynie odróżniało podwozie
Dwupłat w walce nie ma najmniejszych szans z jednopłatem.
Kombinowanie z napędami czy bateriami się nie sprawdzi.
Wyobrażam sobie jednopłata z baterią 800mah ze sporą liczbą cięć lądującego po 3 minutach. (co nie dolata nadrobi cięciami )
Moje zdanie na temat jednopłatów jest dosyć stanowcze i myślę, że innym znane. ( to ja oprotestowałem model jednopłata na zawodach)
Kilka lat temu lataliśmy modelami o rozpiętości 80 cm, modele były szybkie kraksy widowiskowe....
Postanowiliśmy powiększyć rozpiętość do 100cm z zachowaniem pojemności pakietu aby modele latały WOLNIEJ.
Walki WWI będą przypominały WWII, modele będą szybkie i zwrotne. Od WWII będzie je jedynie odróżniało podwozie
Wyobrażam sobie jednopłata z baterią 800mah ze sporą liczbą cięć lądującego po 3 minutach. (co nie dolata nadrobi cięciami )
WitamAutsajder1983 pisze: ↑śr lut 23, 2022 4:23 pm Witajcie.
Prowokacja zadziałała:)
Może być tak jak piszesz. Aby tego uniknąć trzeba by było wprowadzić 0 punków za niedolatanie do końca rundy. A więc dochodzi kolejny zapis.
Skoro jest taka propozycja to niech zdecyduje większość czy chcemy w tym regulaminie dopuścić jednopłaty w WWI i na jakich zasadach.
Ja osobiście lobbuje zwiększenie wagi w samolotach wielosilnikowych Dzięki temu pewnie pojawią się "kolosy" które nie będą szybko latać. Znając Grzesia to pewnie zbuduje jakiegoś 11płata, o którym wspominał Mirek:)
Panowie czy są jeszcze jakieś propozycje bo trzeba to powoli posumować
- GRZECHU
- Rookie
- Kontakt:
[/quote]
Aby tego uniknąć trzeba by było wprowadzić 0 punków za niedolatanie do końca rundy.
[/quote]
No to rozumiem! Ten zapis wprowadzi nas na najwyższy poziom! Jak się nie podniesiesz po kraksie, ZERO pkt
To tak jak w prawdziwym zyciu, umarłeś
Nie wspomnę o pechowcach co się potkną na 10 sekund przed gwizdkiem
Aby tego uniknąć trzeba by było wprowadzić 0 punków za niedolatanie do końca rundy.
[/quote]
No to rozumiem! Ten zapis wprowadzi nas na najwyższy poziom! Jak się nie podniesiesz po kraksie, ZERO pkt
- GRZECHU
- Rookie
- Kontakt:
To dlaczego do dwupłata nie montujemy potężnych silników i tniemy się przez 3min?Autsajder1983 pisze: ↑śr lut 23, 2022 4:23 pm
Przecież ograniczeń nie ma!
- GRZECHU
- Rookie
- Kontakt:
Poza tym, na zawodach niewielu zawodników nie dolatuje. Z tego wniosek że montowanie nad wymiarowych napędów nie jest szczególnie praktykowane. O powody pytać nie będę
Nie myślcie że upieram się na jednopłaty, tylko argumenty jakby nietrafione....
Nie myślcie że upieram się na jednopłaty, tylko argumenty jakby nietrafione....
[/quote]
[/quote]
Witam
I tak można w kółko. Co by ktoś nie napisał to zawsze można znaleźć jakieś argumenty, żeby to obalić. Czyli kolejne zapisy w regulaminie, których już nie będę wymyślał bo kolejna osoba to obśmieje:)
Poniżej zebrałem propozycje do zmian w regulaminie. Nie wiem jak odnieść się do kilku propozycji z początku dyskusji więc ich nie wpisałem. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś swoje propozycje niech dopisze je do propozycji poniżej.
WWI
1. Modele wielosilnikowe – zwiększenie masy do 900g
2. Modele jednopłatowe oraz półtorapłatowe – pakiet 700mAh
3. Doprecyzować definicje modelu wielopłatowego
Propozycja 1 - drugi płat minimum 60 cm rozpiętości
Propozycja 2 - Różnica powierzchni miedzy dolnym a górnym płatem nie może być większa niż 40%
Pozostałe
4. Zwiększenie liczby punków za lądowanie w strefie po czasie do z 10 do 50 punktów
5. Puchar Polski tj. statuetka – nie przejściowa
Pozdrawiam