ZGŁOSZENIA NA SEZON 2023

Zawody i imprezy ESA
Piotrb
Rookie

Re: ZGŁOSZENIA NA SEZON 2023

Post autor: Piotrb »

Wodzu pisze: śr lut 15, 2023 11:57 pm
Piotrb pisze: śr lut 15, 2023 9:58 am Witam
Planowane są jeszcze zawody w Brzezinach i Bierutowie, które niedługo zostaną zgłoszone
Pozdrawiam
No nie wierzę Piotrze, to Dywan nie pomoże w Namysłowie ?
Witam
Dywan pograbił 2 minuty trawę i tyle z jego pomocy
Wojtku pytanie do Ciebie po co mam organizować zawody jak jest nas w eskadrze 19 a na zawody przyjeżdża 5. Ostatnio było 10 zawodników w sumie.
W tym roku dochodzą jeszcze nowe przepisy to kolejny powód, o którym nie będę pisał bo wszystko jest w starym wątku "Aircombat jako sport?" w kantynie.
Chętnie pojawie się na zawodach w Namysłowie ale jako zawodnik a nie organizator :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Post autor: mirolek »

Kamikadze to tylko zgłasza długą listę zawodników ale potem ... nie ma z kim latać i nie ma z kim piwa wypić :?
Mamy tam szpiega to wiem jak jest :lol:

W Eskadrze Kraków jest inaczej: własna pracownia modelarska, wspólna lista mail-owa i dobra komunikacja w każdej sprawie, super klimat na spotkaniach mechaników (przy piwie) wspólna organizacja zawodów i wspólne wyjazdy na inne zawody, ... zapraszamy do nas :)

ms
TBaki
Rookie

Post autor: TBaki »

Witam Panowie i zgłaszam
Zawody: ESA
Puchar Polski: tak
Mistrzostwa Polski: tak
Euro Cup: nie
Kategoria WWI: tak
Kategoria WWII: tak
Miejsce (Nazwa bitwy): Mistrzostwa Polski ESA Brzeziny
Termin: 19-20.08.2023
Liczba dni: 2
Organizator: Klub Miłośników Lotnictwa Ziemi Brzezińskiej "Sky Team", Modelarnia Lotnicza w Skierniewicach
Kontakt email/tel. 512206995

Tak jak w zeszłym roku forma piknikowa więc po kolejkach lotów (i w przerwach) mamy freestye,
lotnisko znacie więc zabieramy wszystko inne co lata nie tylko ESA.
W tym roku spróbujemy rozegrać pierwszy raz Combat FPV (jest trochę chętnych zawodników) z innych krajów gotowych przyjechać
samolocik
Rookie

Post autor: samolocik »

Super, jak zdrowie dopisze to przyjeżdżam 8-)
Wodzu
Ace Pilot

Post autor: Wodzu »

samolocik pisze: sob lut 25, 2023 4:17 pm Super, jak zdrowie dopisze to przyjeżdżam 8-)
Piotrze, chyba, że się sklonujesz 😅😂🤣. Podobno deklarowałeś się Mirolkowi na wyjazd na EASG w Słowenii. Przecież te terminy się pokrywają.
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
Ecik
Ace Pilot

Post autor: Ecik »

Zdrowie, po sklonowaniu :lol: .
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Post autor: mirolek »

Nie wiem kto panuje nad kalendarzem ale trzeba oznaczyć tam czas zawodów ESAG i jeśli to możliwe nie organizować w tym czasie zawodów krajowych. Na tą chwilę raczej wolnych terminów w kalendarzu nie brakuje :lol:
Mistrzostwa Europy były raz na dwa lata a teraz to chyba pierwszy raz od czterech lat, zatem organizator proponując kolizyjny termin nie powinien być potem rozczarowany, że mało zgłoszeń i mało zawodników.

Możliwe też, że organizatorzy celowo proponują taki termin wychodząc z założenia, że ESA rządzi sie swoim regulaminem i ma innych zawodników niż ACES a skoro bawią się jedni to czemu odmawiać tego prawa innym?
Reasumując, w wątku ESA sprawy ESA :lol: :roll:

ms
Piotrb
Rookie

Post autor: Piotrb »

mirolek pisze: wt lut 28, 2023 3:04 pm Nie wiem kto panuje nad kalendarzem ale trzeba oznaczyć tam czas zawodów ESAG i jeśli to możliwe nie organizować w tym czasie zawodów krajowych. Na tą chwilę raczej wolnych terminów w kalendarzu nie brakuje :lol:
Mistrzostwa Europy były raz na dwa lata a teraz to chyba pierwszy raz od czterech lat, zatem organizator proponując kolizyjny termin nie powinien być potem rozczarowany, że mało zgłoszeń i mało zawodników.

Możliwe też, że organizatorzy celowo proponują taki termin wychodząc z założenia, że ESA rządzi sie swoim regulaminem i ma innych zawodników niż ACES a skoro bawią się jedni to czemu odmawiać tego prawa innym?
Reasumując, w wątku ESA sprawy ESA :lol: :roll:

ms
Witam
Jestem "samozwańczym skrybą "tego kalendarza. Jestem wzrokowcem i lubię taką formę. Na Twoje życzenie dopisałem ESAG do kalendarza, pomimo tego, że miał to być kalendarz zawodów w Polsce:)
Odnośnie terminu to była już dyskusja na ten temat w innym wątku i wydaje mi się, że organizator nie miał chyba wyjścia.

Pozdrawiam
Piotr
Wodzu
Ace Pilot

Post autor: Wodzu »

Koledzy z Zawiercia !
Cenimy Waszą inicjatywę organizacji zawodów ESA (szkoda, że nie udało się zrobić jak na razie ACES) ale obawiamy się, że termin wybraliście trochę niefortunny. Jest to okres tz. „zimnych ogrodników” i już parę razy ,ze względu na pogodę, zawody w tym terminie były przekładane o tydzień. Niestety, często było to robione w ostatniej chwili, co skutkowało obniżona frekfencją bo wielu z nas ma dosyć napięty grafik tygodniowy. Dlatego piszę o tym wcześniej, bo maj, ze względu na komunie, i tak jest ciężkim miesiącem i wiedząc o zmianach można coś bardziej dopasować. Im nas będzie więcej na zawodach, tym lepiej.
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
Aeromodel
Rookie

Post autor: Aeromodel »

Witam Kolegów i zgłaszam:
Zawody: ESA
Puchar Polski: tak
Mistrzostwa Polski: nie
Euro Cup: nie
Kategoria WWI: tak
Kategoria WWII: tak
Miejsce Warszawa Bemowo (12. Bitwa o Bemowo):
Termin: 14 października
Liczba dni: jeden
Organizator: Aeromodelklub Artbem, kontakt: bogdan.wierzba@bemowskie.pl; 519-047-135
ODPOWIEDZ