Regulamin ACES
Regulamin ACES
Przydało by się wstawić regulamin jak mamy o nim dyskutować czy budować modele, a zwłaszcza elektryczne mało znane, a wchodzące z drukowaniem do kanonu ACESu.
Re: Regulamin ACES
Jestem za nieskomplikowanym regulaminem ale oczywiście jako świeżak nie znam wszystkich aspektów dojrzałego kombatu(: poza skalą i tolerancją to przysłowiowe "róbta co chceta" tak jak na prawdziwej (wojnie) jakkolwiek to zabrzmi. Pzdr.
Regulamin jest już wymyślony i międzynarodowy, tylko NC1 się opindala i nie zawiesza zasad wojny. Zna ktoś telefon do Sionka.
.... a ja jestem za przestrzeganiem tego co jest i aktualnie obowiązuje.Jestem za nieskomplikowanym regulaminem
Nie zaczynajmy tu akademickiej dyskusji i nie próbujmy kolejny raz udowadniać całej Europie, że u nas jest najlepiej
ms
Hej,
ponawiam prośbę o link do aktualnego regulaminu!
Piotr
ponawiam prośbę o link do aktualnego regulaminu!
Piotr
Załączam regulaminy podesłane mi przez Mirka - dziękuję 

- Załączniki
-
- wwI_regulamin_pl_2017.pdf
- (783.5 KiB) Pobrany 124 razy
-
- regulamin_WWII_2011_wraz ze zmianami 2017.pdf
- (220.15 KiB) Pobrany 120 razy
Cześć.
Już niedługo zawody w Płocku, a potem w Krakowie, na Słowenii i w Zagajach. Mamy w WW I cztery odstępstwa o regulaminu międzynarodowego a imprezy mamy mieszane. Może zrezygnowalibyśmy z trzech punktów tj:
1. Śmigło do czterotakta max. suma 15 - zmienić na 14.
2. Dozwolone karabiny na skrzydłach - zmienić na brak karabinów.
3. Dwie minuty czasu przygotowawczego - zmienić na ostry start.
Co Wy na to ?
P.S. Konstrukcji skrzydeł na razie bym nie zmieniał, bo jeszcze wiele osób ma stare skrzydła typu styropian - fornir,balsa.
Już niedługo zawody w Płocku, a potem w Krakowie, na Słowenii i w Zagajach. Mamy w WW I cztery odstępstwa o regulaminu międzynarodowego a imprezy mamy mieszane. Może zrezygnowalibyśmy z trzech punktów tj:
1. Śmigło do czterotakta max. suma 15 - zmienić na 14.
2. Dozwolone karabiny na skrzydłach - zmienić na brak karabinów.
3. Dwie minuty czasu przygotowawczego - zmienić na ostry start.
Co Wy na to ?
P.S. Konstrukcji skrzydeł na razie bym nie zmieniał, bo jeszcze wiele osób ma stare skrzydła typu styropian - fornir,balsa.
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
Tylko trening czyni mistrza
1. Nie, bo mam jeszcze dużo śmigieł na 15.
2. Tak (brak karabinów), bo nie stosuję karabinów na skrzydłach w ww1, a cięcie taśmy to cięcie śmigłem a nie smyrnięcie skrzydłem.
3. Tak, bo dla elektryków to w sumie bez różnicy.
Zwiększyć punkty za skrzydła konstrukcyjne o 100%!
2. Tak (brak karabinów), bo nie stosuję karabinów na skrzydłach w ww1, a cięcie taśmy to cięcie śmigłem a nie smyrnięcie skrzydłem.
3. Tak, bo dla elektryków to w sumie bez różnicy.
Zwiększyć punkty za skrzydła konstrukcyjne o 100%!
Też mam sporo śmigieł 10x5 ale to chyba nie jest argument w kwestii ustaleń regulaminowych.
Jestem za pełną unifikacją naszych przepisów z regulaminem międzynarodowym.
Możemy jeszcze ten sezon latać "po naszemu" albo od zaraz zmienić zasady gry, jest nas garstka i tylko od nas zależy kiedy zmienimy nasze regulacje na te ogólnie obowiązujące. Pierwsze zawody w Płocku już wkrótce, jak ustalimy to tak niech będzie na cały sezon.
Jestem za tym aby się dopasować do tego jak latają wszędzie i na ten sezon popieram rozwiązanie Wodza a na przyszły 100% zgodności.
ms
Jestem za pełną unifikacją naszych przepisów z regulaminem międzynarodowym.
Możemy jeszcze ten sezon latać "po naszemu" albo od zaraz zmienić zasady gry, jest nas garstka i tylko od nas zależy kiedy zmienimy nasze regulacje na te ogólnie obowiązujące. Pierwsze zawody w Płocku już wkrótce, jak ustalimy to tak niech będzie na cały sezon.
Jestem za tym aby się dopasować do tego jak latają wszędzie i na ten sezon popieram rozwiązanie Wodza a na przyszły 100% zgodności.
ms