Elektryki: propozycja zmiany regulaminu
Re: Elektryki: propozycja zmiany regulaminu
Odniosłem się tylko do uwagi Wojtka, więc nie ma mowy o złym zrozumieniu 

Masz racje, ale przezorny zawsze ubezpieczony ,jak mawiała zakonnica nakładając prezerwatywę na świecę.....pacek pisze: ↑śr lut 17, 2021 3:47 pm myślę, że troche brniemy w niewłaściwym kierunku. Załozenie że ktoś celowo żeby obnizyć wagę założy za mały pakiet i jest takim moistrzem , ze w 3 minuty pozamiata jest troche na wyrost.
Kara za np 10- 30 sekund nie dolotu jest chyba przesadna i o takie przypadki nam chodzi.
Bo czasem sie tak zdaża, że ze wzgledu na warunki atmosferyczne czy też inne przyczyny może sie okazać, że w domu na treningu spokojne wylatywał te 7 minut a na zawodach kilka sekund zabrakło.
Chyba pamiętasz Wowę i zawody ESA WW I we Wrocku u Biska
Polak potrafi...
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
Tylko trening czyni mistrza
Ja bym dodał testowo na ten rok do regulaminu zapis o karze równej punktowo dwóm cięciom za zderzenie z modelem, w wyniku którego oderwie się cokolwiek od modelu przeciwnika lub model spadnie.
Może wtedy wzrosła by koncentracja przy lataniu, szczególnie w okresie testowania drukowanych modeli choć i i konstrukcyjne ciągle są w użyciu.
Może wtedy wzrosła by koncentracja przy lataniu, szczególnie w okresie testowania drukowanych modeli choć i i konstrukcyjne ciągle są w użyciu.

no to grubo poleciałeś.Ja bym dodał testowo na ten rok do regulaminu zapis o karze równej punktowo dwóm cięciom za zderzenie z modelem, w wyniku którego oderwie się cokolwiek od modelu przeciwnika lub model spadnie.

Ciekawi mnie jak zamierzasz w takiej sytuacji ustalić, kto w kogo wjechał ?
Kolizja w locie to "sól" kombatu.
Dokładnie! Za kolizję właśnie bym oddawał po 100pkt.,a za dobrego pionowego kreta 200! Jak model po krecie wystaje ogonem do góry +300!Kolizja w locie to "sól" kombatu.
jak nie będzie kolizji, to kto to będzie oglądał
Nie było dzwona , tzn. była nudna walka
z łezką w oku wspominam "dożynki", gdzie w finale latał kto przeżył

Nie było dzwona , tzn. była nudna walka

z łezką w oku wspominam "dożynki", gdzie w finale latał kto przeżył

Cieszę się, że moja propozycja spotkała się tak dużą aprobatą 

Piotrze ... jak widzę idziesz niechlubnym szlakiem Kamyczka
obojętnie co napisać byle by zawrzało.
Gdybym Cię nie znał to uwierzyłbym w to złośliwe trolowanie a tak tylko
ms

Gdybym Cię nie znał to uwierzyłbym w to złośliwe trolowanie a tak tylko

ms
Hej, propozycja to trollowanie? Proponowałem w dobrej wierze, ale się pomyliłem bo teraz widzę że modele nie mają w kombacie żadnego znaczenia. Liczy się tylko wygrana i przyjmuję to do wiadomości choć na podstawie wypowiedzi tylko kilku z grona kilkudziesięciu latających kolegów.
Przynajmniej próbowałem zwrócić uwagę na problem budowy modeli kontra możliwości ich szybkiej utraty przoprzez zderzenie z budowanymi na szybko z pancernych materiałów "latającymi potworami". Nawet wizja wydrukowania dzięki Przemkowi tylu modeli ile jest rund nie poprawiła mi nastroju
Piotr
Przynajmniej próbowałem zwrócić uwagę na problem budowy modeli kontra możliwości ich szybkiej utraty przoprzez zderzenie z budowanymi na szybko z pancernych materiałów "latającymi potworami". Nawet wizja wydrukowania dzięki Przemkowi tylu modeli ile jest rund nie poprawiła mi nastroju

Piotr