Regulamin ACES
Re: Regulamin ACES
Sorki za przynudzanie
ale tak dla pomroczności jasnej - odmierzam od kadłuba te 297mm i od tego miejsca aż do końcówki skrzydła mogę te karabiny naklejać? Może przeginam ale jaki jest cel tego przepisu? Gdyby było odwrotnie czyli od kadłuba do A4 wolno naklejać a dalej nie, to by była taka namiastka wyrównania szans 2,5ccm kontra 4ccm co do rozpiętości a tak?
Do kadłuba przykłada się kartkę A4 i to co przykryje kartka tam można instalować zgodnie z regulaminem karabiny, po za kartkę ma być czyste skrzydło.
I to by było dla mnie logiczne więc w regulaminie dla jasności powinno być napisane ,,dozwolone jest na długości 297mm mierzonych od boku kadłuba"" bo tak, jak jest teraz może być różnie interpretowane zwłaszcza w kontekście zapisu dotyczącego wielosilnikowych czyli od silnika do końcówki skrzydła co jest wręcz odwrotnie niż w przypadku jednosilnikowych - dla mnie to jest niezbyt logiczne albo błąd w tłumaczeniu z angielskiego.
andrzejt pisze: ↑pt maja 30, 2025 5:12 pm I to by było dla mnie logiczne więc w regulaminie dla jasności powinno być napisane ,,dozwolone jest na długości 297mm mierzonych od boku kadłuba"" bo tak, jak jest teraz może być różnie interpretowane zwłaszcza w kontekście zapisu dotyczącego wielosilnikowych czyli od silnika do końcówki skrzydła co jest wręcz odwrotnie niż w przypadku jednosilnikowych - dla mnie to jest niezbyt logiczne albo błąd w tłumaczeniu z angielskiego.
Popieram
Huraaaa!!