Regulamin ACES

Regulamin - dyskusja
Awatar użytkownika
GRZECHU
Rookie
Kontakt:

Re: Regulamin ACES

Post autor: GRZECHU »

Ostry start - TAK
Brak karabinów - TAK
Konstrukcja skrzydła -TAK ale: chciałbym zwrócić uwagę, że ja bym pozwolił latać kolegom, którym jeszcze coś zostało ze złotych lat. Oczywiście tylko na zawodach krajowych
Skok śmigła - TAK

Takie jest też zdanie Wodza Wojtka

A czy nr 10 latał w WWI ? Bo myślałem że głosują tylko ci, którzy brali udział w zawodach w kategorii WWI.
Damian
Ace Pilot

Post autor: Damian »

"Konstrukcja skrzydła -TAK ale: chciałbym zwrócić uwagę, że ja bym pozwolił latać kolegom, którym jeszcze coś zostało ze złotych lat."

Ze złotych lat czy starych lat?

Bo można by sobie dorabiać skrzydła i mówić że to ze złotych/starych lat.

No bo ja mam tyle skrzydeł z tych lat... :lol:
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Post autor: mirolek »

A czy nr 10 latał w WWI ? Bo myślałem że głosują tylko ci, którzy brali udział w zawodach w kategorii WWI.
Pierwotnie podsumowałem 9 osób ale potem szukałem gdzieś info i nie znalazłem podziału na kategorie. W dobie powszechnie kreowanej inkuzywności postaw i zachowań postanowiłem dopisać kolegę do "drużyny" .... może będzie chciał dołączyć do ww1 to będzie okazja zapoznać się z regulaminem :lol:
Istnieje też opcja wstrzymania się od głosu jeśli nie ma lub nie chce zając stanowiska w kategorii w której nie lata.

Co do informacji ... to rozesłałem mail-em zachętę do wzięcia udziału w głosowaniu 8-)

ms
tb86
Rookie

Post autor: tb86 »

Co do uprawnionych do głosowania to sprawa jest dość prosta bo były tylko 3 zawody krajowe w sezonie 2023, kto brał udział tylko w jednych nie głosuje czyli wg. mnie to raptem 10 osób:
A ja myślałem że notowane do pucharu Polski były zawody w Płocku i w Krakowie...
Nie wiem czy by to coś zmieniło w osobach uprawnionych do głosowania ale uważam że mistrzostwa Polski z których nie ma wyników nie są wpisane w core... Sami wiecie jak to wygląda :?
Jeśli chodzi o mnie to jestem na Tak
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Teoretycznie zawody ogłoszone jako Mistrzostwa Polski chyba z automatu powinny być zawodami Pucharu Polski ... ale trudno nie przyznać racji, że organizacja i ogłoszenie wyników odstają od przyjętego standardu :?

Paweł S przesłał mail-em swoje stanowisko, że skoro nie startuje w ww1 to się nie wypowiada w kwestii regulaminu.
Pozostaje zatem 9-ciu uprawnionych do podjęcia decyzji.

ms
Awatar użytkownika
karolwd
Rookie

Post autor: karolwd »

Cześć,
w kwestii regulaminu jestem za przyjęciem regulaminu międzynarodowego.
Ma to sens tylko wtedy gdy przyjmiemy go w całości bez żadnych odstępstw.
Jestem więc na TAK.

Co do wyników z MP na pomorzu. Otrzymałem wyniki wprowadzę do CoRe.

Kwestia mojego wsparcia funkcjonowania ACES w postaci NC czy innej. Na tą chwilę nie jestem w stanie pomagać w prowadzeniu tej karuzeli. Niestety obowiązki pozostałe które mam mi na to nie pozwalają.

Przepraszam więc wszystkich za moją opieszałość i brak reakcji gdy powinna być zauważalna.
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Karol .... uzupełnij wyniki w Co_Re i damy radę ;)
Ostatnio ja mam trochę luźniej w robocie i ogarniam forum co nie jest trudne bo tematów jak na lekarstwo :lol:
ms
Damian
Ace Pilot

Post autor: Damian »

Tematów jak na lekarstwo i pilotów także, piloci ACES to elita ale otwarta na nowych których i tak nie przybywa...
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Mamy rok 2024 ....a klan Wdowików się nie wypowiedział :(

Nie zmienia to jednak faktu, że 5-ciu poparło zmiany regulaminu (co stanowi większość) i w sezonie 2024 likwidujemy wszelkie odstępstwa od regulaminu międzynarodowego.
Jeśli ktoś ma jeszcze stare skrzydła pokryte folią to do decyzji wszystkich zawodników w dniu zawodów pozostaje dopuszczenie delikwenta do startu.
Zakładam, że każdy przygotuje na ten sezon model zgodnie z regulaminem a stare skrzydła można dopuścić po skasowaniu w walce tych regulaminowych :roll:

Przypominam też, że stare karty pilotów WW1 posiadają zbyt wiele zakładek zliczających punkty za statykę, proszę zatem organizatorów zawodów o ich utylizację i przygotowanie aktualnych kart premiujących jedynie: silnik 4T, ilość płatów, fakturę skrzydła, olinowanie

ms
Wodzu
Ace Pilot

Post autor: Wodzu »

A zatem przyjmujemy w pełni regulamin międzynarodowy w WW I. Mam tylko jedną uwagę, aby pozwolić latać najpierw na starych skrzydłach i dać im szansę na szybsze " wytłuczenie ". Zwykle mamy ciasno w samochodach i wozimy modele do ACES i ESA i każdy dodatkowy model to jak nadbagaż w samolocie.
Osobnym tematem jest czas lotu elektryka w WW II czyli tzw. "niedolot" do końca rundy za co w regulaminowo wpisuje się ZERO. Myślę,że po dwóch latach nie stosowania tego zapisu możemy z niego zrezygnować ,tym bardziej że Nasi zelektryzowani zawodnicy przetestowali swoje pakiety i napędy na zawodach EASG na Słowenii i nie mieli z tym problemów.
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
ODPOWIEDZ