Ale jest miękkim materiałem.
Stateczniki z coroplastu czeskiego
Re: Stateczniki z coroplastu czeskiego
Andzrzej przepompowałeś swój pomysł mimo regulaminu:
„ Materiał, z którego wykonany jest model to wszelkiego rodzaju pianki typu: EPP, styropian, styrodur,
depron.”
Niech tak będzie.
Od dzisiaj legalne jest zbudowanie modelu do ESA wykonanego w całości z coroplastu. Bo jest mieki. I wszysko jasne.
I tego się trzymamy
„ Materiał, z którego wykonany jest model to wszelkiego rodzaju pianki typu: EPP, styropian, styrodur,
depron.”
Niech tak będzie.
Od dzisiaj legalne jest zbudowanie modelu do ESA wykonanego w całości z coroplastu. Bo jest mieki. I wszysko jasne.
I tego się trzymamy
Zbuduj... powodzenia by nie rzec, szczęśliwego połączeniaOd dzisiaj legalne jest zbudowanie modelu do ESA wykonanego w całości z coroplastu. Bo jest mieki. I wszysko jasne.
Grzegorz jako NC zajął stanowisko, zatem temat wyjaśniony ale dodam swoje trzy grosze.
Ta sama dyskusja pojawiła się wiele lat temu gdy zaczynaliśmy EuroCup i zobaczylismy jakie ogony mają Czesi.
Na kilka lat coro pojawił się w modelach a potem jakoś naturalnie się skończył. Sam miałem kilka modeli z takimi statecznikami i byłem zwolennikiem tego materiału ale okazało się, że .... "nie zawsze jest tylko kawior".
Materiał bardzo trudno się łączy by nie rzec, nie łączy się wcale
Dziś kleje sa lepsze a materiał tańszy i dostępny w Casto, może zatem wróci do naszych modeli.
Czesi też mają i nie mają takie ogony bo jedni lubią coro a inni stosują tradycyjne ogony z epp.
Reasumując, nie mam nic przeciwko takim statecznikom. Moim zdaniem spełniają warunki regulaminu i są doskonałe jak są nowe, lekkie i sztywne ale z czasem ich przewaga nad epp spada a jak się lata modelem kilka sezonów to łatwość i szybkość wymiany epp staje się większą zaletą niż niezniszczalność coro.
ms
Dorzuce pytanie
A płyta katronowo-piankowa? Są 3mm lub 5mm
A płyta katronowo-piankowa? Są 3mm lub 5mm
Miękkie i piankowe, dla mnie może być.