Forum ACES Polska Strona Główna

Forum ACES Polska




FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 


Poprzedni temat «» Następny temat
lipole
Autor Wiadomość
sudik
Chcę trochę powalczyć


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 17
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-02-12, 10:26   lipole

Witam mam pakiet 3 celi Li-Pol i po naładowaniu balanserem uzyskałem napięcie 7,6V . Czy jeśli padła mi jedna cela to można ja jakos odratować :?: :?:
Pozdr
bartek

[ Dodano: 2008-02-12, 10:30 ]
Acha dodam jeszcze, że pakiet był nowy i ani razu nie ładowany. :cry:
 
 
 
Papa Smerf
ACE



Pomógł: 5 razy
Wiek: 58
Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 953
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2008-02-12, 20:53   Lipol

Dzień Dobry.
Trzeba by zmierzyć napięcie na każdej celi (na wyjściach do balancera). Wtedy będzie wiadomo czy i która jest zepsuta.
Dziwnebyłoby napięcie 0 V na jednej celi !
Pozdrawiam
Tomek Śmigielski
_________________
aircombat - sposób na życie
 
 
sudik
Chcę trochę powalczyć


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 17
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-02-13, 19:36   

Po naładowaniu( pierwszym) napięcia wynosiło ok. 7,4 V. Po lekkim uzyciu i naładowaniu wynosiło ok. 8,4 V. Czy mozliwe aby tak co ładowanie zwiękaszało sie napięcie?? Ładowanie pierwsze i drugie trwało ok. 1,5 godz, pakiet ma 1000mAh a ładuje pradem 1A. Czy powinno tak byc??

bez tytułu.JPG
po zmierzeniu napiecie na każdej celi wyglądało mniej więcej tak
Plik ściągnięto 81 raz(y) 21,34 KB

 
 
 
Papa Smerf
ACE



Pomógł: 5 razy
Wiek: 58
Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 953
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2008-02-13, 22:10   8.4 V

Dzień Dobry.
Dwie cele lI-pol naładowane to akurat 8.4 v bo one się ładują do 4.24/cele
Może masz ustawioną ładowarkę na dwie cele??
Pozdrawiam
Tomek

[ Dodano: 2008-02-13, 22:15 ]
chociaż jak patrzę na ten obrazek to nie jest możliwe mieć na każdym ogniwie 4.5 ! to jest w ogóle trochę za dużo jak na LiPol ale iloczyn 3*4,5 to musi być 13.5 V. Nie ma innej możliwości. Cela Li pol nie może mieć 4.5V. Zatem prawdopodobnie pomiar był niezbyt dokładny albo ten miernik źle mierzy. A wyjście to na którym mierzyłeś te 8.4 nie jest między czarnym a czerwonym. bo tam musi być suma tych ogniw.
_________________
aircombat - sposób na życie
 
 
sudik
Chcę trochę powalczyć


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 17
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-02-14, 16:00   

hmmm no to mam niezły problem
 
 
 
Papa Smerf
ACE



Pomógł: 5 razy
Wiek: 58
Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 953
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2008-02-14, 16:28   problem

Dzień Dobry.
A czym Ty to ładujesz?
Pozdrawiam
Tomek
_________________
aircombat - sposób na życie
 
 
sudik
Chcę trochę powalczyć


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 17
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-02-15, 08:32   

ładowarką ultramat6 i balanserem PCM PRO firmy DUALSKY
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group