10 Bitwa ACES i 14 Bitwa ESA o Płock
Re: 10 Bitwa ACES i 14 Bitwa ESA o Płock
Tym się różni, że na EuroCup mogą przyjechać zawodnicy z Europy i wtedy ACES musi być w sobotę i latamy 4 rundy i finał a w PP nam „wsio rawno” 

Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
Jeszcze wypadałoby zgłosić to wcześniej i opublikować kalendarz. Może akurat ktoś z zagranicy wpadłby na pomysł żeby przyjechać.
Jestem jak najbardziej za!!
Pozdrawiam Wojtek
Na Facebooku Pavel Dvorak pytał o termin moze ma chęć przyjechać
.
Huraaaa!!
Czyli sprawa jasna - skoro ACES chcecie w niedzielę, żeby wcześniej wyjechać to musi być PP. Na publikację w kalendarzu też już raczej za późno. Jeszcze jakieś życzenia?
... i robi się zamieszanie...
Czemu? ESA w sobotę, ACES w niedzielę-obydwa PP. Tak ja sobie Państwo życzyli. Klient nasz Pan. Z tym Eurocupem to też nie wiem o co tyle szumu- robiliśmy chyba dwa razy(jeśli nie więcej) i przyjeżdżał tylko jeden zawodnik, mimo że było wpisywane normalnie do kalendarza.
Cześć, wybieramy się do Czech na euro cup który odbędzie się 05.07 w Sokołowie i oczywiście napomkniemy o zawodach w Płocku. Ale Marcin dobrze zauważył że średnio cieszą się popularnością
.
Co nie znaczy że nie warto organizować eurocapów, jeśli nie będziemy organizować to trochę sami się wykluczamy, możemy mieć pewność że nikt do nas nie przyjedzie na zawody. Po za tym istnieje też coś takiego jak ranking pucharu Europy i fajnie jak nasze krajowe zawody "pomagają" w osiągnięciu lepszej pozycji w Europie.
Oddzielnym tematem jest podejście do wpisywania wyników i naszych zawodów w core... A w zasadzie brak takowych wpisów. Myślę że warto poruszyć ten temat i może warto rozważyć zmianę osoby odpowiedzialnej.

Co nie znaczy że nie warto organizować eurocapów, jeśli nie będziemy organizować to trochę sami się wykluczamy, możemy mieć pewność że nikt do nas nie przyjedzie na zawody. Po za tym istnieje też coś takiego jak ranking pucharu Europy i fajnie jak nasze krajowe zawody "pomagają" w osiągnięciu lepszej pozycji w Europie.
Oddzielnym tematem jest podejście do wpisywania wyników i naszych zawodów w core... A w zasadzie brak takowych wpisów. Myślę że warto poruszyć ten temat i może warto rozważyć zmianę osoby odpowiedzialnej.
Pełna zgoda, brak organizacji EURO zawodów spycha nas na margines kombatu i choć rzadko ktoś przyjeżdża (podobnie jak my rzadko pojawiamy się za granica z wyjątkiem Marka i Tomka) to warto tą formułę stosować.jeśli nie będziemy organizować to trochę sami się wykluczamy, możemy mieć pewność że nikt do nas nie przyjedzie na zawody.
Technicznie rzecz biorąc, kalendarz zawodów powstaje w styczniu i lutym, zawody EuroCup zanim zostaną oznaczone jako międzynarodowe są weryfikowane co do kolizji z innymi propozycjami terminów. Teraz na 3 tygodnie przed terminem raczej trudno to będzie wprowadzić ... ale nigdy nie mów "nigdy" - jest czas EASG i wszyscy zawodnicy intensywnie trenują i jeżdżą po różnych lokalizacjach. Wystarczy sprawdzić wyniki w Co-re, może szybki maila do Reinera i uda się podnieść prestiż zawodów ....... i przegrać z najlepszymi

ms
Tutaj chyba problemem nie jest zmiana osoby odpowiedzialnej... problemem może być znalezienie odpowiedzialnego zmiennika

Jeśli ktoś byłby chętny, to mogę wziąć laptopa do Płocka i wprowadzić kogoś do tematu wpisywania wyników.
Termin tegorocznych zawodów w Płocku wpisałem do Core'a. 19 lipca - ESA, 20 lipca - ACES. Jakby coś się zmieniło, to dajcie znać

Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Jacek Owczarczak
NC2 ESA