wzmocnienie modela do WW2 siatka podtynkowa

Regulamin - dyskusja
Awatar użytkownika
bzyksyn

wzmocnienie modela do WW2 siatka podtynkowa

Post autor: bzyksyn »

Witam,

Czy dozwolony jest wzmocnienie modela do WW2 siatka podtynkowa przyklejona np na uchu por czy inny klej?
Chodzi mi o czesc kadluba od silnika to wysokosci kabinki mniej wiecej.
Widzialem takie rozwiazanie w starych modelach ESA ale nie przypatrzylem sie czy na zawodach ludzie to stosuja.
Zalaczam zdjecie pogladowe

Bzyk
Załączniki
Untitled.png
Awatar użytkownika
bzyksyn

Re: wzmocnienie modela do WW2 siatka podtynkowa

ogolnie w regulaminie nie znalazlem przeciwskazan ale wole sie skonsultowac zanim zostane wystawiony na biczowanie podczas zawodow
Untitled2.png
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Post autor: mirolek »

Dobrze że wkleiłeś zdjęcie bo czytając tytuł "wzmocnienie modela" myślałem, że chodzi o wzmocnienie pilota ww2 przed startem ... a to lepiej browarem czy góralską herbatą załatwić niż siatką podtynkową :lol:

Regulamin nie zabrania i niektórzy zawodnicy stosują.
Ja bardziej preferuję klejenie na UHU Por pasków koveralu bo bardziej elastycznie to wzmocnienie pracuje ale siatka też się sprawdza.
Model ESA musi być wykonany "z materiałów miękkich" i jeśli nie usztywnisz siatką przodu kadłuba do tego stopnia, że to będzie "młotek" to nikt nie będzie protestował.

Efekt wzmocnienia jakie pokazałeś jest zwykle taki, że kadłub zamiast pęknąć za silnikiem...pęka na końcu wzmocnienia, często tworząc większe spustoszenie w piance epp i trudniejszą naprawę.
ms
Awatar użytkownika
bzyksyn

Wzmocnienie to co najwyzej browar ;)

Dzieki za odpowiedz. jeszcze przemysle te potencjalne wzmocninie. Chodzi o to ze ja pakiet wciskam z boku.
i efekt jest taki ze zawsze ta strona sie rozlatuje pierwsza nawet jak sa prety. takze myslelem na taka siatka.
ale to sie zobaczy. najwazniejsze ze legalne. bo pytalem Wodza to polecil mi konsultacje na forum bo ponoc w historii rozne sytuacje byly i niektorzy piloci sie burzyli ;)

Bzyk
ODPOWIEDZ