OFIARY SUKCESU
- GRZECHU
- Rookie
- Kontakt:
Re: OFIARY SUKCESU
A to WWI czy WWII?
- Załączniki
-
- 876834EC-F18B-435D-82D0-69B48B8A44B0.jpeg (29.36 KiB) Przejrzano 5326 razy
-
- 23F72ACE-CCFC-47EE-95DE-285BCAD438C9.jpeg (96.14 KiB) Przejrzano 5326 razy
Jak Ty dajesz radę w kombacie z takim wzrokiem......
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
Tylko trening czyni mistrza
Po ilości balonów optuje że Marcin tam był .
Wszyscy się skarżą na brak czasu na budowę modeli a tu przybyły 3 strony dyskusji i nie mogłem odnaleźć wątku ..... sezon się zbliża, zamiast gadać to brać się do roboty i do druku
ms
ms
Temat przewodni gdzieś zaginął. Moim skromnym zdaniem nie ma co bić piany, to ma być zabawa i czym więcej będzie modeli to będzie ciekawiej i bardziej widowiskowo.
Jak wiemy w I WŚ latały jednopłaty, dwupłaty i wielopłaty. Dlatego nie wiem dlaczego mamy robić jakieś wykluczenia. Półtorapłat zalicza się jako dwupłat i wg zapisu obecnego regulaminu powinien być dopuszczony.
Lecz skoro ma być doprecyzowany regulamin to należy zwrócić jedynie uwagę dot. czy model miał latać (=odbyć lot) w latach I wojny czy również walczyć w bitwach ? Model też ma być budową zbliżony do oryginału.
Czy to nie wystarczy jeśli odpowiemy na pytanie?
pozdrawiam,
RWelon
Jak wiemy w I WŚ latały jednopłaty, dwupłaty i wielopłaty. Dlatego nie wiem dlaczego mamy robić jakieś wykluczenia. Półtorapłat zalicza się jako dwupłat i wg zapisu obecnego regulaminu powinien być dopuszczony.
Lecz skoro ma być doprecyzowany regulamin to należy zwrócić jedynie uwagę dot. czy model miał latać (=odbyć lot) w latach I wojny czy również walczyć w bitwach ? Model też ma być budową zbliżony do oryginału.
Czy to nie wystarczy jeśli odpowiemy na pytanie?
pozdrawiam,
RWelon
... odbyć lot ???
Co to za nowe kryterium .... dopuszczone są również prototypy a te wiadomo, różnie z tym "lotem" było, dlatego najważniejsze kryterium to czas budowy/powstania danej konstrukcji (prototypu również) a regulamin nic nie mówi o bojowym zastosowaniu.
ms
Co to za nowe kryterium .... dopuszczone są również prototypy a te wiadomo, różnie z tym "lotem" było, dlatego najważniejsze kryterium to czas budowy/powstania danej konstrukcji (prototypu również) a regulamin nic nie mówi o bojowym zastosowaniu.
ms
Tak jak pisałem wcześniej trzeba dorprecyzowac dwuplata
- GRZECHU
- Rookie
- Kontakt:
Myślę że powoli powinniśmy kończyć tą rozprawę i podsumować.
Jeżeli ktoś jeszcze chciałby coś dodać w temacie zmian to proszę.
Puki co zastanawiamy sie nad:
- doprecyzowaniem dwupłata
- dopuszczeniem jednopłatów?
Coś jeszcze?
Jeżeli ktoś jeszcze chciałby coś dodać w temacie zmian to proszę.
Puki co zastanawiamy sie nad:
- doprecyzowaniem dwupłata
- dopuszczeniem jednopłatów?
Coś jeszcze?
Witam
Moje propozycje
WWI
Modele wielosilnikowe – zwiększenie masy do 900g
Modele jednopłatowe – pakiet 800mAh
Definicja dwupłata – mniejszy płat rozpiętość do 60cm – poniżej 60 cm liczony jako jednopłat
Pozostałe
Strefa – liczona od momentu rozpoczęcia walki przez sędziego głównego do momentu końca walki i podniesienia modelu przez pilota (chodzi o to żeby nie liczyć strefy w momencie kiedy model jest przygotowany do startu, pilot czeka na rozpoczęcie walki a model zostaje „ wywiany" przez wiatr poza strefę
Malowanie – zakaz używania farb geodezyjnych „ świecących”
Zwiększenie liczby punków za lądowanie w strefie po czasie do 50 punktów
Puchar Polski tj. statuetka – nie przejściowa
Pozdrawiam
Piotr
Moje propozycje
WWI
Modele wielosilnikowe – zwiększenie masy do 900g
Modele jednopłatowe – pakiet 800mAh
Definicja dwupłata – mniejszy płat rozpiętość do 60cm – poniżej 60 cm liczony jako jednopłat
Pozostałe
Strefa – liczona od momentu rozpoczęcia walki przez sędziego głównego do momentu końca walki i podniesienia modelu przez pilota (chodzi o to żeby nie liczyć strefy w momencie kiedy model jest przygotowany do startu, pilot czeka na rozpoczęcie walki a model zostaje „ wywiany" przez wiatr poza strefę
Malowanie – zakaz używania farb geodezyjnych „ świecących”
Zwiększenie liczby punków za lądowanie w strefie po czasie do 50 punktów
Puchar Polski tj. statuetka – nie przejściowa
Pozdrawiam
Piotr
Kombinowanie że strefą jest conajmniej ryzykowne. Zaraz się znajdze kombinator, tak jak z malowaniem, jasno jest napisane w regulaminie jak ma być pomalowany.
Strefa jest ,, czynna" od początku do końca zawodów i tyle, a wywianie ustawionego modelu do startu, liczy się strefa czy nie można ustalić przed zawodami lub ocenia to sędzia bezpieczeństwa.
Strefa jest ,, czynna" od początku do końca zawodów i tyle, a wywianie ustawionego modelu do startu, liczy się strefa czy nie można ustalić przed zawodami lub ocenia to sędzia bezpieczeństwa.