Kalendarz zawodów 2024

Ogłoszenia Kwatery Głównej ESA
Damian
Ace Pilot

Re: Kalendarz zawodów 2024

Post autor: Damian »

Kurde to ja szybko coś wyrzeźbić muszę na rekreacyjne loty.
Piotrb
Rookie

Post autor: Piotrb »

20240826_190941.jpg
Piotrb pisze: czw mar 21, 2024 9:15 pm Kalendarz zawodów.pdf
Awatar użytkownika
Jacek
Rookie
Kontakt:

Post autor: Jacek »

UWAGA!
Ważna Informacja nt. kalendarza zawodów 2024:

Jednomyślną decyzją NC1 i NC2 zawody ESA "13. Bitwa o Bemowo", które odbędą się w sobotę 12 października będą zaliczane do Pucharu Polski 2024.
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Ecik
Ace Pilot

Post autor: Ecik »

A nie powinny, zgłoszone na ostatni moment, a był czas na zgłoszenie.
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Post autor: mirolek »

Nie zamierzam dyskutować z NC i jego decyzjami ale swoją decyzją, właśnie unicestwiliście sens tworzenia kalendarza zawodów na przełomie roku.
Skoro można ogłosić zawody w dowolnym czasie to po co tworzyć kalendarz i planować z wyprzedzeniem. Zmiana reguł w trakcie gry sprawi, że zapewne ilość rund zaliczana do PP zostanie również przedefiniowana ..... wracamy do czasów "spontaniczności" :?

ms
Ecik
Ace Pilot

W Łapę dostali :lol: :lol:
Czy kopertę, jak ktoś woli :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Jacek
Rookie
Kontakt:

Post autor: Jacek »

Nie, żebym planował się tłumaczyć... Ale...

Jak zapewne wiecie, od czasu najpopularniejszej choroby na świecie, zawodów (i niestety zawodników też) w Pucharze Polski mamy jak na lekarstwo. Dlatego od około roku 2020 NC1/NC2 dopuścili możliwość zorganizowania dodatkowych zawodów w czasie trwania sezonu i jak do tej pory nikt nie miał zastrzeżeń.

Szczegółowa informacja dotycząca zasad na sezon 2024 jest dostępna w wątku: "Rozkaz KG ESA #2024/2 - Puchar Polski 2024 i kalendarz zawodów", a mam na myśli szczególnie ten fragment:
Jest możliwość zgłoszenia dodatkowych zawodów do Pucharu Polski, najpóźniej dwa tygodnie przed planowanym terminem imprezy. Decyzję o dopisaniu zawodów do PP podejmuje NC1 i NC2.
Czas na kwestionowanie tego zapisu był na początku sezonu.
Jeżeli uważacie taki zapis za niedopuszczalny, możemy go poddać głosowaniu przed rozpoczęciem przyszłego sezonu.
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
samolocik
Rookie

Post autor: samolocik »

Gadać zawsze można, trudniej przyjechać i powalczyć :lol: (dotyczy też mojej osoby)
Dla mnie zapis wygląda jasno i uwag nie mam. Niestety w tą sobotę pracuję :|
Ecik
Ace Pilot

Raczej pisać :lol:
Ja w sobotę też przerzucam cebulę :lol: :lol:
TBaki
Rookie

Post autor: TBaki »

Wg mnie nie powinniśmy narzekać. Nie kazdy ma takie możliwości żeby w lutym już wiedzieć na 100% że zawody zorganizuje.
fajnie że są i że jakoś mozna popularyzować tę nasza dyscyplinę.

Mnie trochę irytuje zapis że ciągną opłaty startowe a na puchar polski opłaty to organizujcie się sami.
To takie lekko olewawcze w stosunku do organizacji wokół której działamy i która w jakiś sposób nas zrzesza.
Jak was potrzebujemy to przyjeżdżajcie i róbcie nam atrakcje skasujemy was za to 50 zeta i zapunktujemy u lokalnej władzy ze cos sie u nas dzieje,
ale jak macie jakies swoje wewnętrzne rozliczenia to se sami kombinujcie nas to wali my swoje zgarneliśmy.

Może powinniśmy do tego podejść że jak chcecie mieć zawody w randze pucharu polski to trochę odsypcie z tego worka a nie dodatkowa opłata
Wszyscy organizatorzy z opłat startowych oddają część na puchar polski więc dlaczego tu ma być inaczej
ODPOWIEDZ