1. Oficjalny kalendarz Pucharu Polski ESA na rok 2021:
09.05 - ESA Zawiercie - II BITWA O ZAWIERCIE
29.05 - ESA Namysłów - I Bitwa o Namysłów
12.06 - ESA Płock - XI Bitwa o Płock
26.06 - ESA Skierniewice - III Memoriał‚ ppor. pil. Mariana Bełca w Skierniewicach
28.08 - ESA Brzeziny/k Łodzi - "Bitwa o Puchar Burmistrza Brzezin"
16.10 - ESA Warszawa - "10. Bitwa o Bemowo"
20.11 - ESA Bierutów - "VII BITWA O BIERUTÓW"
* - brak oficjalnego zgłoszenia
2. Liczba rund zaliczanych do PP: Połowa rozegranych rund w roku 2021 (zaokrąglona w dół do liczby całkowitej), jednak nie więcej niż 10.
3. Obowiązujący regulamin pozostaje bez zmian: viewtopic.php?f=11&t=21
4. Składka na PP pozostaje bez zmian: 7zł za każdego uczestnika zawodów (niezależnie od liczby kategorii ESA w jakich startuje.
5. Organizatorów zobowiązujemy do przesłania czytelnych wyników z zawodów do Piotra Kubissy oraz NC1 lub NC2 w terminie do 3 dni od daty przeprowadzenia zawodów.
Jest możliwość zgłoszenia dodatkowych zawodów do Pucharu Polski, najpóźniej dwa tygodnie przed planowanym terminem imprezy. Decyzję o dopisaniu zawodów do PP podejmuje NC1 i NC2.
Rozkaz KG ESA #2021/03 - Puchar Polski 2021 i kalendarz zawodów
Rozkaz KG ESA #2021/03 - Puchar Polski 2021 i kalendarz zawodów
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Re: Rozkaz KG ESA #2021/03 - Puchar Polski 2021 i kalendarz zawodów
Edit (07.09.2021): W kalendarzu pojawiły się nowe zawody pucharowe: 10. bitwa o Bemowo
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Edit (26.10.2021): W kalendarzu uwzględniłem oficjalne zgłoszenie zawodów w Bierutowie
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Po burzliwej naradzie, jako NC1 i NC2, podjęliśmy decyzję o wykreślenie zawodów na Bemowie z cyklu Pucharu Polski ESA. Powodem tej decyzji jest brak opłacenia składki na rzecz Pucharu Polski przez organizatora.
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Jacek Owczarczak
NC2 ESA

Wielu zawodników brało to w szczególności pod uwagę decydując się na swój udział i pokonując wiele kilometrów.
Niedopełnienie pewnych kwestii przez organizatora nie powinno przekładać się na zawodników/pilotów
(ich zaangażowanie w zawody poszło na marne?)
Zawsze opłatę można przecież uzupełnić - wystarczy podać tylko nr konta.

(To żadne koszty w porównaniu do kosztów dojazdu (wielu chłopaków miało po 300 km i więcej w jedną stronę.
W pełni zgadzam się z Twoimi słowami.rwelon pisze: ↑pn lis 22, 2021 11:13 amWielka szkoda, ponieważ przy ogłaszaniu zawodów na Bemowie była informacja, że będą zaliczane do Pucharu Polski.
Wielu zawodników brało to w szczególności pod uwagę decydując się na swój udział i pokonując wiele kilometrów.
Niedopełnienie pewnych kwestii przez organizatora nie powinno przekładać się na zawodników/pilotów
(ich zaangażowanie w zawody poszło na marne?)
Osobiście jestem bardzo zawiedziony postawą organizatora, dodatkowo jest mi szczególnie przykro (i głupio wobec Was), że byłem bardzo dużym zwolennikiem, aby zawody na Bemowie dopisać do Pucharu Polski mimo późnego zgłoszenia. Jednak jak pokazała rzeczywistość moje zaangażowanie poszło na marne, ponieważ organizator nas "olał" i nie poczuwa się do uregulowania składki za Puchar Polski.
Jedyne co mogę zrobić, to zachęcić Was, jako zawodników, abyście (najlepiej wszyscy, pojedynczo) odezwali się do organizatora (kontakt w stopce PDFa: https://bemowskie.pl/content-dir/upload ... 1-2022.pdf ) i przekonali go do uregulowania składki na Puchar Polski (organizator podczas rejestracji na zawody powinien zadbać o zebranie składki na Puchar Polski lub wygospodarować z innego budżetu).
Od razu zaznaczam, że proszę nie wpłacać pieniędzy na konta NC1 lub NC2, nie będziemy się bawić w grę pt. "sprawdźmy kto zapłacił a kto nie".
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Słuchajcie, mam nowe informacje, z pierwszej ręki
.
Zwracam honor organizatorowi zawodów na Bemowie, wczoraj otrzymaliśmy składkę na Puchar Polski od Bogdana - oficjalnie dziękuję w imieniu zawodników.
W związku z tym podjęliśmy oczywistą decyzję o tym, aby zawody na Bemowie zostały zaliczone do Pucharu Polski.
Do końca tygodnia wpiszę do Core wyniki zawodów z Warszawy i Bierutowa.

Zwracam honor organizatorowi zawodów na Bemowie, wczoraj otrzymaliśmy składkę na Puchar Polski od Bogdana - oficjalnie dziękuję w imieniu zawodników.
W związku z tym podjęliśmy oczywistą decyzję o tym, aby zawody na Bemowie zostały zaliczone do Pucharu Polski.
Do końca tygodnia wpiszę do Core wyniki zawodów z Warszawy i Bierutowa.
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
Jacek Owczarczak
NC2 ESA